Τα τμήματα   Β2, Β3 και Γ1 , Γ2 του 6ου Γυμνασίου Κατερίνης   πραγματοποίησαν το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο διδακτικές επισκέψεις   στη Θεσσαλονίκη στo πλαίσιo του μαθήματος της Ιστορίας. Αρχικά, επισκέφθηκαν το Σιδηροδρομικό Μουσείο – ένα μουσείο βγαλμένο από παραμύθι – όπου με τη βοήθεια του κ. Μυλωνάκη Ανδρέα ξεναγήθηκαν στον υπαίθριο χώρο και έμαθαν για την ιστορία των τρένων στην Ελλάδα. Στο εκπληκτικό αυτό θεματικό  μουσείο  είχαν την ευκαιρία να δουν το σπάνιο όχημα- εστιατόριο και την κλινάμαξα του Οrient Express   που εκτελούσε   τη διαδρομή   Παρίσι –Κωνσταντινούπολη τις  πρώτες δεκαετίες   του περασμένου αιώνα. Οι μαθητές μας εντυπωσιάστηκαν   από τον πλούτο και την πολυτέλεια που υπήρχε παλιά και από τον συναρπαστικό   εσωτερικό του διάκοσμο που μας γύρισε πολλά χρόνια πίσω. Ακολούθησε σύντομη αναφορά στην ιστορία του μουσείου , στο τροχαίο υλικό και σε θέματα φυσικής , όπως τριβή, ολίσθηση, κύλιση. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν   με το συγκεκριμένο μουσείο που συνδυάζει την ιστορία με την τεχνολογία, το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον του σιδηρόδρομου. Μετά την εξαιρετική φιλοξενία του κ. Ναθαναηλίδη   Θεόδωρου, μέλος του Σιδηροδρομικού Μουσείου, η ομάδα μας αποχώρησε από το μουσείο γεμάτη εντυπώσεις .

Στη συνέχεια, ακολούθησε  περιήγηση στην Πανεπιστημιούπολη με επόμενο προορισμό το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. Εδώ, είδαν την έκθεση με τίτλο ‘’Λεωνίδας, Ναπολέων ,Μπότσαρης’’ και τα περίφημα όπλα του Μπότσαρη, τα οποία δωρήθηκαν   από τον Καποδίστρια στον στρατηγό Maison μετά τη ναυμαχία του Ναυαρίνου. Επιπλέον, θαύμασαν συλλεκτικά   εκθέματα :πίνακες, ρολόγια, πορσελάνες τα οποία οπτικοποιούν την ‘’ατμόσφαιρα ‘’ των γεγονότων.

Οι καθηγητές του 6ου Γυμνασίου είχαν μια άριστη συνεργασία με τους μαθητές και έμειναν ευχαριστημένοι από τη συμπεριφορά τους κατά τη διάρκεια της διδακτικής επίσκεψης. Υπεύθυνοι καθηγητές /τριες: Mαντονίτσα Ευδοκία, Σεϊτανίδου Φωτεινή, Κωνσταντινίδου Ευαγγελία, Κυριαζή Ιφιγένεια, Σιτμαλίδης Νίκος.

Ευχαριστούμε τη μαθήτρια Γκιμπή Έλενα για το φωτογραφικό υλικό που μας έδωσε!

Loading